Blomsterfältet på Fröst

15 oktober – När Dahlia möter Tulpan

Boka in den 15 oktober kl 11 – 15 i kalendern då det är dags att ändra fokus i odlingssäsongen. Dags att byta plats på dahliorna till vårens vackraste tulpanerna.

Under dagen kommer jag att prata om hantering av dahliaknölar inför vintern och taktiken för att få ner alla tulpanlökar i rabatter och krukor. Jag har köpt in ett rejält överskott så att du kan välja och vraka bland utvalda tulpanlökar.

För alla med säsongskort “Fröst vänner” så bjuder vi på gofika med hembakat.

Panta knölen för dig med Säsongskort

Om du i våras köpte dahlior här på Fröst så kan du komma tillbaks med din knöl för vinterförvaring. Som tack till ditt återbruk så rabatterar vi ditt köp av dahlior nästa år med 95kr per dahlia. Självklart kan du välja en annan sort från nästa års sortiment.

Dahliorna vinterförvaras på bästa sätt och dras sedan upp under våren. Alla knölar ses över för att kunna sortera bort dåliga exemplar. Då vi vet att det förekommer olika typer av virus bland dahlior så odlas de som har vinterförvarats separat för att säkerställa ett gott växtskydd. Vid minsta tecken på sjukdom kasseras hela plantan. Tyvärr kan vi inte garantera plantornas tillstånd under hela växtsäsongen då tex virus lätt överförs av sommarens insektsangrepp.

Läs gärna mer om vår hantering av dahlia här

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...