Om mig – Åsa Christiander

I en vanlig förort i odlingzon 3, eller kanske 2 om det är en solig och vindstilla dag med rätt attityd, breder ungefär 1700 m2 förväntan ut sig över kullen som det röda huset står på. I huset bor jag, och förväntningarna är mina trädgårdsdrömmar.

Jag ser mitt trädgårdsintresse som utlopp för en del av mig som kanske är min viktigaste del, men inte den jag förtjänar mitt uppehälle på. Jag har flera utbildningar, bla som fotograf och andra som gör sig väldigt bra på CV. Som fotograf får jag ibland frågan; när kan man kalla sig fotograf? Det är ju en ganska filosofisk fråga. ÄR man det om man tjänar pengar på det? Och i så fall hur mycket är kravet? VAR van Gogh inte konstnär om han inte fick betalt?

Min inställning är att man ÄR inte vad man gör för pengar, man ÄR vad man gör för kärlek. Följaktligen ÄR jag fotograf och trädgårds…tja vad ska man kalla mig? Trädgårdsmästare känns lite för hantverksmässigt. Och trädgårdsdesigner för… trendigt. Jag ÄR nog trädgårds…konstnär.

Min trädgård är, precis som jag själv, en ohelig korsning mellan en engelsk cottage garden och iteliensk klosterträdgård med inslag av Pettsonträdgård (ja, han med katten).

Jag kommer att skriva trädgårdsbetraktelser här på Greenroom och dela med mig av vad jag ser genom min kameralins, när jag riktar den mot min egen och andras trädgårdar och deras invånare. Ibland kommer det att bli mer poetiskt och ibland mer vetenskapligt. Däremellan kommer det att bli en salig blandning.


ÄNTLIGEN! Greenroom.se har fått ytterligare en författare på bloggen!

Åsa Christiander med Trädgården Onödan! Och som hon går live... läs hennes introduktion till sitt trädgårdslivet. För bakom rosorna, i det vackra huset bor en fenomenal skribent och fotograf. Så se till att följa vårt konto för himmelska och jordiska inlägg. Länk finner du i profilen ➡️

🇬🇧 FINALLY! Let me introduce our latest author on the blog!

Åsa Christiander has a garden to dream for. And her words and photographs gives you goosebumps!
Find the link in the profile ➡️
🌿🍀🍀🍀🍀🌿
#garden #gardenlife #gardeninspiration #trädgård #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #träsgårdstider #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse
...

30 0

Om man ska hålla sig i säsong så blir det lite frostnupet så här års. Men det skulle jag tänkt på när jag startade ett trädgårdskonto i oktober 😊. Fast det är faktiskt inte så dumt att tvinga sig själv att fundera över vad man skulle vilja var fint i trädgården på vintern. Och vad man vill använda den till när man inte kan gräva i den. Jag har en känsla av att trädgården blir lite mer skulptural nästa år. Och sen är det eldkorgar. Jag är inte så himla mycket för småpynt, men eldkorgar är väldigt trevliga uppfinningar 🔥😍.

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #november #höst #fall #autumn #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #inspiration #vårlökar #springbulbs #ljus #narciss #narcissus #växthus #greenhouse
...

45 0

ÄNTLIGEN! Greenroom.se har fått ytterligare en författare på bloggen!

Åsa Christiander med Trädgården Onödan! Och som hon går live... läs hennes introduktion till sitt trädgårdslivet. För bakom rosorna, i det vackra huset bor en fenomenal skribent och fotograf. Så se till att följa vårt konto för himmelska och jordiska inlägg. Länk finner du i profilen ➡️

🇬🇧 FINALLY! Let me introduce our latest author on the blog!

Åsa Christiander has a garden to dream for. And her words and photographs gives you goosebumps!
Find the link in the profile ➡️
🌿🍀🍀🍀🍀🌿
#garden #gardenlife #gardeninspiration #trädgård #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #träsgårdstider #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse
...

42 0

Det var en gång en gång... så kan det också börja!

Läs vårt senaste inlägg om Englabackens trädgård. Länk i profilen ➡️
🍀🌿🌿🌿🌿🍀
#trädgård #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #trädgårdsdesign #samtaliträdgård #englabacken #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse
...

51 1

Dagens bild från verkligheten... här sitter jag sotig, ruggig och allmänt inspirerad! Utan att gjort så mycket väsen så är det många där ute som har hittat hit till oss! VARMT Välkomna 🍀🌿🌿🌿🌿🍀

Nu har jag öppnat bloggen för idag och redo för ett skrivarpass! Vad på gång... håller på att förbereda en intervju med en spännande trädgårdstjej i Blekinge, skriver för glatta livet min version av Kirskålsanningen OCH skissar på lite förklarande illustrationer okreativ som jag är 💚💚💚💚
🇬🇧 Here I am... with soot in my face, waiting for the heat and my head full of inspiration. Welcome all of you that managed to find us here at Instagram 🍀🌿🌿🌿🍀
I have just opened my blog-shop and writing some new posts for you! 💚💚💚💚
#garden #gardenlife #gardeninspiration #gardenblogger #trädgårsliv #trädgårdsinspiration #odla #trädgårdsblogg #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse #
...

26 0

Man vet att man sitter i för mycket karantän när man BARA har bilder på sina kulörta lyktor i kameran 😁.

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #november #höst #fall #autumn #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #inspiration #vårlökar #springbulbs #ljus #narciss #narcissus #växthus #greenhouse
...

100 11

Det har varit lite mörkt på sistone... men nu har det vänt!

🇬🇧It’s been a bit dark lately... but now the winter solstice is behind us! Lighter times to come!

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #november #höst #fall #autumn #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #inspiration #vårlökar #springbulbs #ljus #narciss #narcissus #växthus #greenhouse #geranium #pelargoner
...

97 3