Om mig – Åsa Christiander

I en vanlig förort i odlingzon 3, eller kanske 2 om det är en solig och vindstilla dag med rätt attityd, breder ungefär 1700 m2 förväntan ut sig över kullen som det röda huset står på. I huset bor jag, och förväntningarna är mina trädgårdsdrömmar.

Jag ser mitt trädgårdsintresse som utlopp för en del av mig som kanske är min viktigaste del, men inte den jag förtjänar mitt uppehälle på. Jag har flera utbildningar, bla som fotograf och andra som gör sig väldigt bra på CV. Som fotograf får jag ibland frågan; när kan man kalla sig fotograf? Det är ju en ganska filosofisk fråga. ÄR man det om man tjänar pengar på det? Och i så fall hur mycket är kravet? VAR van Gogh inte konstnär om han inte fick betalt?

Min inställning är att man ÄR inte vad man gör för pengar, man ÄR vad man gör för kärlek. Följaktligen ÄR jag fotograf och trädgårds…tja vad ska man kalla mig? Trädgårdsmästare känns lite för hantverksmässigt. Och trädgårdsdesigner för… trendigt. Jag ÄR nog trädgårds…konstnär.

Min trädgård är, precis som jag själv, en ohelig korsning mellan en engelsk cottage garden och iteliensk klosterträdgård med inslag av Pettsonträdgård (ja, han med katten).

Jag kommer att skriva trädgårdsbetraktelser här på Greenroom och dela med mig av vad jag ser genom min kameralins, när jag riktar den mot min egen och andras trädgårdar och deras invånare. Ibland kommer det att bli mer poetiskt och ibland mer vetenskapligt. Däremellan kommer det att bli en salig blandning.


ÄNTLIGEN! Greenroom.se har fått ytterligare en författare på bloggen!

Åsa Christiander med Trädgården Onödan! Och som hon går live... läs hennes introduktion till sitt trädgårdslivet. För bakom rosorna, i det vackra huset bor en fenomenal skribent och fotograf. Så se till att följa vårt konto för himmelska och jordiska inlägg. Länk finner du i profilen ➡️

🇬🇧 FINALLY! Let me introduce our latest author on the blog!

Åsa Christiander has a garden to dream for. And her words and photographs gives you goosebumps!
Find the link in the profile ➡️
🌿🍀🍀🍀🍀🌿
#garden #gardenlife #gardeninspiration #trädgård #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #träsgårdstider #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse
...

48 0

Det var en gång en gång... så kan det också börja!

Läs vårt senaste inlägg om Englabackens trädgård. Länk i profilen ➡️
🍀🌿🌿🌿🌿🍀
#trädgård #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #trädgårdsdesign #samtaliträdgård #englabacken #ingelapafrost #tradgardenonodan #greenroom #greenroomse
...

56 1

Functional training. Träning som man har någon nytta av. Som att cykla till jobbet. För att ta ett exempel 😁💪

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #november #höst #fall #autumn #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #inspiration #training #utegym #gym #functionaltraining training
...

64 3

Sladdbarn. Jag har sått ny gurka. Den har kommit upp fint. Blev bara 3 sorter denna absolut sista omgång innan ‘nu pallar jag inte mer’. Två ätgurkor, båda nya kinesiska bekantskaper Xin Tai och Suyo long och en inläggnings, Northern pickling (även den testar jag för första gången). Inläggningsgurka gör inget om den kommer lite sent tycker jag (har kvar från förra året), ätgurka är ju trevligt om den kommer tidigt, men hellre sen än ingen alls kom jag fram till. Håller tummarna för att det går bra för de här nu, med livrem och hängslen i form av flugklister och potatisskivor mot sorgmyggen. En har redan fastnat i klistret med ett blad 😬. Gonatt på er alla odlare 🌱

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #grönsaksland #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #spring #vårkänslor #vår #inspiration #vårbruk #ljus #växthus #greenhouse #sorgmygg #gurka #cucumber
...

66 3

Kvällsljus över köksträdgården 😍.

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #grönsaksland #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #spring #vårkänslor #vår #inspiration #vårbruk #ljus #växthus #greenhouse #kvällssol #kulörtalyktor #växtstöd
...

237 29

Någon som händelsevis undrar vad som hände med tomater, gurka, paprika, chili och aubergine? Well, jag kan inte nog uttrycka hur trött jag är på ohyra! Om jag inte odlat förr så tror jag att jag skulle gett upp och aldrig mer försökt. Jag har ärligt talat aldrig varit med om ett värre skit-år. Jag har kört gula klisterlappar och nematoder, såptvättat, såptvättat och beställt bladluslejon och spinnrovkvalster och sen tvättat blad för blad på samtliga paprikor, chilis och auberginer. Over and over again. Och som om inte det vore nog så råkade jag vinass-förgifta tomaterna med en skvätt gödning som stått kvar från nåt tidigare år. Jag har gett upp, planterat nytt, gett upp planterat nytt och gett upp igen. Nu ger jag det en sista chans, men sen tror jag inte att jag pallar mer. Om det alltså var någon som undrade varför jag inte postat några odrägliga bilder på välmående, perfekta plantor. Då vet ni 😬!

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #grönsaksland #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #spring #vårkänslor #vår #inspiration #vårbruk #ljus #växthus #greenhouse #ohyra #bladlöss #spinnkvalster #sorgmygg
...

132 59

Att starta ett litet trädgårdsprojekt är ungefär som livet i största allmänhet. Ibland går det upp, ibland går det ner. Och ibland går det uppochner…

#självhushållning #kitchengarden #potager #köksträdgård #trädgårdsinspiration #trädgårdsliv #trädgårdsinspo #grönsaksland #gardenlovers #gardeninspiration #garden #gardenlife #gardening #tradgardenonodan #hope #stonewall #inspiration #stenmur #ljus #växthus #greenhouse #gatsten
...

105 19

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...

RSS
Follow by Email
Instagram