Om mig – Ingela A Gray

Ingela Arvidsson, i en obestämbar ålder, med ett bordsskick för att skriva och äta. Boendes i ett 20-tals hus med mängder av hysteriska tänkta projekt, genomförda projekt och mindre lyckade projekt.

Delar livet med James, james-the-grumpy-chef, ankaret i mitt liv som ser till att det finns mat i magen, ordning på torpet och att våra fyrbenta alltid blir väl omhändertagna.

Djuren på gården är en lagom flock med fyrbenta och simmandes.

Välkommen till min värld!

Säsongsfinalen 2023

16 0

🌸🌸🌸 Boka in året sista helg på Fröst 🌸🌸🌸

15 oktober – Välkomna till en söndag med fokus på att ta reda på dahlior inför vintern och att sätta tulpanerna inför våren.

För er alla som i våras köpte dahlior av mig erbjuder jag nu Pant-på-Knölen! Du kommer med din knöl – gärna nerklippt till hälften och kvar i odlingssäcken. Då kan vi tillsammans kolla hur knölen mår och att den kommer att kunna vinterförvaras. Som tack för ditt återbruk får du 95kr i rabatt på nästa års uppdrivna dahlia. Självklart kan du då välja en annan sort för jag kan inte lova att just din knöl fixar vintern.

Samtidigt kan du välja och vraka bland de tulpanlökar som jag har valt inför nästa års tulpanfrossa. Jag har köpt in ett överskott så att det räcker till att ni ska få njuta av tulpaner i era rabatter och krukor.

Varför inte plantera tulpaner i era odlingssäckar som dahlian stod i! I i tiden när hösten möter våren 🌸

🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂

#snittblomster #härodlat #blomsterbonde #snittblomsodlareisverige #snittblommor #snittblomsodling #blomsterbukett #snittblomsodlare #blomster #dahlia #dahlior #dahlias #självplock #blomsterbutik #blomsterfältetpåfröst #dahlior #dahliorknölar #vinterförvaradahlior #tulpanlökar #tulpaner

26 1

🌸🌸L E J O N G A P🌸🌸

Alltså jag kunde inte motstå vasen när jag levererade blommor till rummetsundsvall idag! Så snyggt vas, perfekt till min lejongap.

Lejongap är en riktig favorit, både i vasen och att odla. Sååå mycket blomma för blomman🌸

Fröna är ytte-pytte att så så jag bredsår alltid, också för att jag tycker det är ok att prickla ut dem i pluggbrätten.

Jag toppar dem när dom har tre bladpar innan jag planterar ut ett par veckor före sista frosten. Givetvis avhärdar jag noga, även om lejongap är en härdig annuell så vill jag inte chocka plantorna. Den tar sin tid att börja blomma men när den väl är igång så är det en stadig producent i bäddarna.

I vasen står den 10-14 dagar om man snittar om och byter vatten varannan dag.

Jag njuter av mina lejongap och i morgon kan du inhandla härliga dahlior på rummetsundsvall

47 1

🌸🌸 B R I T T S O M M A R 🌸🌸

Men så härligt med varmare dagar och sol på himlen. Precis vad vi behöver innan den mörkare tiden kommer. Just nu förbereder jag inför vårens blomning och jag packar tulpanlökar för glatta livet! Berättar mer om detta lite senare🌷

Nu ska vi först avsluta med säsongens sista självplock.

Fredag 8 september 15 – 18
🌸Blomsterboden
🌸Självplock
🌸Trädgårdscafe

Lördag 9 september 11 – 16
🌸 Självplock
🌸 Blomsterbod
🌸 Trädgårdscafé

Söndag 10 september
🌸 Stängt

💐 Vill du beställa blommor, skicka DM eller ring.

🌿🌿🌿🌿🌿
#snittblomster #härodlat #blomsterbonde #snittblomsodlareisverige #snittblommor #snittblomsodling #blomsterbukett #snittblomsodlare #blomster #dahlia #dahlior #dahlias #självplock #blomsterbutik #blomsterfältetpåfröst #säsongskort # #helgbukett #trädgårdscafe

31 0

🌸 B Ö R J A N P Å S L U T E T🌸

Lunchpromenaden gav en lite försmak på hösten, det känns i luften. Fuktigt och en aningens annan doft. Kanske jag kan ana lite gula löv!

Det hindrar inte bäddarna från att blomstra! Nu börjar jag ändå att misströsta på de där vackra brittsommaren. Så nu kör vi…. alla ni som har rejält på fötterna och kläder efter väder. Välkomna att plocka blommor💐

Torsdag 31 augusti
🌸Swish&Grab
🌸Reko-ringen 17.30

Fredag 1 september 16 – 18
🌸Blomsterbod
🌸Swish&Grab
🌸Självplock
Gårdshus abonnerat

Lördag 2 september 11 – 16
🌸 Självplock
🌸 Blomsterbod
🌸 Trädgårdscafé

Söndag 3 september
🌸 Morgon på blomsterfältet kl 7.30. Plats kvar, skicka DM

11 – 15
🌸 Självplock
🌸 Blomsterbod
🌸 Trädgårdscafé

💐 Vill du beställa blommor, skicka DM eller ring.

🌿🌿🌿🌿🌿
#snittblomster #härodlat #blomsterbonde #snittblomsodlareisverige #snittblommor #snittblomsodling #blomsterbukett #snittblomsodlare #blomster #dahlia #dahlior #dahlias #självplock #blomsterbutik #blomsterfältetpåfröst #säsongskort # #helgbukett #trädgårdscafe

20 2

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...