Gänget på Fröst

Alla våra djur: Morris & Tassan systrar med stor livslust

Sedan urminnes har det funnits katter på gården! Det var enbart den där dagen, precis i början av vårt husliv som vi hade en mus inne. Behöver jag dra upp allt det där som en katt tillför ett hem? Nä, dags för ett citat… direkt från Ernst! – När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där.

Min inredningsbarometer är Morris. Det hörs på snarket, alltså viktigt inslag i min kreativa process runt vårt hem & trädgård. Till skillnad mot min man som tycker att det mesta är ganska så onödigt, innan han tar en eftermiddagssnark i trädgårdsstolen. Jo, teorin håller i alla väderstreck!

Morris & Tassan, systrar inne på 14’e året.

Våra katter är som natt och dag, vilket är märkligt då dom är systrar. Kattjejen som tassar runt och sällan syns, ja det är Tassan. Syrran Morris är det motsatta, alltså vara där det händer, alltid! Därför kan du komma hem till oss och känna dig som den mest älskade i världen.

Katt är lycka och sorg i ett enda sammelsurium, därför kan jag konstatera fakta efter att levt med många härliga individer! Jag minns Max-katten, som senare tyvärr fick ett dramatiskt slut på sitt liv. Han begravdes en tidig höstmorgon. Jag i ett par gummistövlar, nattlinne och med min bästa granne som stöd.

Att titta tillbaks: Max-katten story anno Augusti 2011

Max-katten har nyligen flyttat in i vårt hushåll. Hans historia är 10 år gammal och jag har ingen aning om hur de första 9 åren levdes… jag kan bara gissa! Hans personlighet är otroligt härlig. Han hoppar ogärna upp i knäet (till skillnad till våra andra kissar), men han ska alltid vara med. Sitta bredvid i soffan och spana vad som händer eller fullkomligt rasa ihop till en oformlig klump. Han gapar som en gädda på land, kråmar sig som värsta strandragget och vill inget hellre än att umgås med resten av katt-flocken, alltså till Morris och Tassans förfäran.

Max-katten. Katter barometer inredare hemliv
Härliga Max-katten! Notera brädhögen i bakgrunden… den har undertecknat gjort helt själv! Tror det det var ett gammalt vardagsrumsgolv.

Max-katten kommer från Östersund och har levet ett ungkarlsliv, som ett resultat härjat en hel del på en longboard den senaste tiden. Nu tyckte han att det räcker med ett flackigt liv och ville ha ett lugnt och sansat omkring sig. Med härligt spankulerande i spenaten utan att behöva akta tassarna på Stora gatan. Nu har han då några olater som han inte tänker lägga ifrån sig… som partykillen no 1 så är chips att föredra med jämna mellan rum. “Och tänk inte tanken att jag ska fånga några möss… där går gränsen.” Detta har Max-katten tydligt markerat och lämnar sysslorna med varm hand över till de andra två i flocken.

Att ta intryck av en katt-strategi

Det finns mycket man kan lära av en katt! Morgonens stretch, sova bort en längre dag och det där med att för den som väntar, väntar något gott! Jag har noterat att mina katter har en förmåga att alltid veta att något gott kommer från att vänta. Tålmodigt sitta och vänta! Tilliten till att vänta är mödan värd! Kan man leva så? Att inte jaga så mycket utan att ha tillit till att vänta. Hm… väl värt att filosofera över!

Tassan vet att om man väntar, väntar något bra! Katter barometer inredare hemliv

Att sörja sina närmste

Helt naturligt är ju våra bästa vänners liv kortare än våra, därför tror jag att det är bra att ha en sorgstrategi! Det oundvikliga händer, tro mig jag vet! Och jag vet att ni alla med djur vet. För mig så är lyckan i varje stund som ett djur varit vid min sida så mycket mer värt än den stund av sorg man känner. Make sense…?

Ps… Mina inlägg är inte sponsrade och länkar till köpsidor är mina egna inköp, därför att jag har inte ambitionen att produktplacera . Här kan du läsa mer om mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...