Samtal i trädgården

Jeanettes odlarglädje tar stadstäppa till nya höjder

Bella vill ha små gula tomater, Fredrik vill ha hängmatta och snigelfri sallat och Jeanette vill ha blommor. Blommor i alla färger och helst gula, blommor högt och lågt. Ja, på 22 kvadratmetrar har familjen skapat en komplett trädgård som till synes har allt.

Det mesta får plats även en hängmatta. Odling glädje med grönt i fokus

Lika många av oss trädgårdsfantaster som det finns, lika många historier finns det om hur det startade. För Jeanette var det med en av livets stora händelser ett nyfött barn, idag Bella 5 år. – Jag vill verkligen att Bella ska få en lantis-uppväxt. Att få en god syn på djur och natur. Att få äta giftfritt!

Sallat utan sniglar på höjden. Odling glädje med grönt i fokus

Till saken hör att Jeanette och hennes familj bor i en lägenhet mitt i Karlskrona, mitt på huvudgatan, mitt i centrum. Till lägenheten fanns en stor uteplats, 22 kvadratmetra! Här har Jeanette skapat en grönskande oas, då uteplatsen för 5 år sedan omvandlades till en trädgård av stora mått och i kubik! Till den grad att den i år blev nominerad till Tidningen Lands och Weibulls tävling Trädgårdshjältar i kategorin Årets Stadsodlare. Ja, hon vann inte tävlingen men kom, imponerande, på topp-3 listan.

Att veta vad man vill

Jeanette har en tydlig ambition med sitt gröna liv. Hon nämner sådant som biologisk mångfald och en god syn på djur och natur. – Även om jag har en liten trädgård, mitt staden, så ska det vara ett naturligt häng för djur och insekter. För dem att stanna till i en stund!

Det gröna ödet har slagit till i Jeanettes liv med kraft eftersom att hon nu har tagit beslut att utbilda sig till trädgårdsmästare. Till våren är hon klar och ambitionen är också klar. – Att få hjälpa vanliga människor med deras trädgårdar och självklart sprida vikten av grönområden, särskilt i stadsmiljö. Jag märker att mina egna grannar uppskattar så mycket våra ansträngningar, eftersom vår trädgård blir ett grönt smycke för hela vårt kvarter.

Att bli en Jeanette igen

Jeanette och jag samtalar livligt och med hjälp av Zoom, tänk att en digital lösning kan ge sådan trädgårdsglädje! Ute är det allt annat än trädgårdsväder, det regnar, blåser och vintern verkar dröja! I Karlskrona dröjer vintern allt som oftast vilket även ger härliga tider för sådant kryp som inte är den bästa i en större mängd. – Vem jag blir som person i min trädgård? Ja, kanske får det plats några smärre hatiska känslor som jag annars inte har. Tvestjärtar… alltså hur många kan dom bli! Men man får försöka lägga hatet åt sidan och hitta andra vägar för Tvestjärtarna att inte använda mina godaste Hallonbjörnbär som smörgåsbord!

I varje hörn finns det grönt. Odling glädje med grönt i fokus

Jeanette fortsätter att berätta om sin trädgårdsglädje och om sin tid vid den berömda väggen. Stress och trauman i tidigare yrkesroll satte henne på stora prov. Som för många andra har även hon upptäckt den läkande och gröna kraften. Hennes man, Fredrik, noterade snabbt att den leende Jeanette är tillbaks! – I trädgården blir jag lugn, taggad och glad. Lite mer, eller totalt, mig själv!

Själv noterar jag ett drag av bohemiska Jeanette, när hon gestikulerande försöker beskriva hur många olika sorters blommor och färger som hon kan få in på liten yta. Min egen snabba reaktion och reflektion är stresspåslag vid bara tanken att saker och ting inte är välordnat, sobert och färg koordinerat. Tänker tillbaks på den där gången när min kära man kom hem med alla färger av penséer. I tanken gror det att jag nog borde bli mer av Jeanette och kommer definitivt att utmana färgskalan till våren i min egna trädgård!

Att ha nödigt i trädgården

– Att ha ätbart i trädgården är viktigt! Jag vill att Bella ska kunna plocka och äta som hon vill i trädgården. Ja, nu är väl inte allt ätbart men Bella har blivit så duktig på att fråga! Annars är det ätbar i kubik. Träd i form av äpple, körsbär och aprikos. Byttor fyllda med gurka och smultron. Sallat i upphängda cykelkorgar för där kommer inte sniglarna åt dem! – Ja, sniglarna är absolut inte nödiga och numera är vanan inne med klippet över huvudet.

Fantastisk äppelskörd. Odling glädje med grönt i fokus

På snudd till att passa in under rubriken “Nördigt i trädgård” så platsar hennes val av odling av tomater in, märkliga sorter i all ära, men en enkel röd mellanstor tomat är ett måste i trädgården. Den ger helt enkelt störst avkastning! Jag anar en rationell struktur i kontrast till det bohemiska känslan som först landar när man träffar Jeanette.

Att ha onödigt i Trädgården

Jeanette verkar rynka på pannan där i zoom-fönstret… onödigt, kan något vara onödigt i en trädgård brister hon ut. Kanske är det jag som är begränsad i min tanke, för jag kan tänka på mycket som är onödigt men man har det ändå. Jamen hur onödigt är det inte med en damm när man har havet utanför dörren, tänker jag tyst för mig själv. Jag säger högt till Jeanette att vatten måste väl alla ha i sin trädgård, men ganska så onödigt. Så klart att Jeanettes trädgården har ett vattenspel, men ingen groda! Ha, förkunnar jag tillbaks… vi firade minsann med bubbel när vår första groda flyttade in. Jeanette skrattar ljudligt och verkar bara älska tanken på synen!

Vattenblänk. Odling glädje med grönt i fokus

Men ja nu vet jag… MYNTA! Totalt onödigt för jag äter ju inte Myntan, fast skriv inte det. För Mynta är ju fint och det växer fantastiskt bra i min trädgård! Här tänker jag att det blir lite filosofiskt över det hela… en planta som är till för att ätas och inte äts… är den onödig då? Jag tänker på all Citronmeliss som jag har odlat över åren. Hur många blad kan man behöva för att dekorera en marängen!?

Att ha lite nördigt i trädgården

I det ordnade kaos som Jeanette har skapat i sin underbara trädgård tonar det fram en helt annan sida som kan förvåna i konsten att bli lite nördig. Hon planerar…. jag hon planerar, i detalj, till den milda graden att hon har säkrat trädgårdsaktivitet året runt. Det börjar med tulpaner och Forsythia till våren och sedan rullar det på.

Jag anar även att här kan det ligga en latent trädgårdsutmanare med visionära trädgårdstankar. Avancerat för oss vanliga dödliga att förstå. Att säga till henne att något inte går är dödsstöten själv för det som inte går.

Och trots lägenhet och trots lite trädgård så har hon ett cirkulär tänk. Hon jordförbättrar med Bokaschi, hon komposterar direkt på plats och återbrukar bortom fantasin vilket syns i hennes planteringskärl som kommer i alla former.

Frösådden på rad. Odling glädje med grönt i fokus

Jag frågar slutligen vad som är på tapeten just nu… ja just nu experimenterar hon med hydropondisk odling av tetraförpackningar. Sedan laddar för att så alla 40 (tusen?) påsar som hon förärades i tävlingen om Årets stadsodlare. Och själv jag ser fram mot att följa hennes fröodling! Jag vet ju själv hur det brukar slutar vid första omskolningen. Högt och lågt, sålådor över allt och trångt som attan.

Att ha ett slutord

Efter att jag lagt på “luren”, snarar tryckt på “knappen” och Zoom har zoomat ut så rasar det in meddelande. Jeanette utvecklar sina tankar i långa stycken och jag kan inte låta bli att citera henne direkt!

… mångfald och ekologi är livet självt och vi alla kan göra något. Man får en skön känsla i själen när man ser de första humlorna komma och äta på vår övervintrade grönkål i tidig vår. När bina flyger förbi och landar på våra blommor, eller för att dricka. Och lilla Bella säger – Tyst! Man måste vara tyst så dom får vara i fred och inte bli rädda. Man blir så glad när man inser att hon förstår liksom. Förstår att man ska vara snäll mod djur och att dom är viktiga.

Lilla Bella 5 år.

Läs mer om Tidningen Land och Weibulls tävling Trädgårdshjältar 2020 här

Bildkälla: @jeanetteodlaristan

Missa inga blogginlägg, följ oss på Instagram

Vi välkomnar er nu in till oss och vår blomsterodling. Njut en kväll bland blomster och

Från jorden till de vackra borden
Vi promenerar genom odlingarna och pratar om jord, odlingstekniker och val av blomster. Dessutom går vi igenom skörd av blomster för ett långt vasliv samt grunderna till en vacker bukett.

Därefter står odlingarna och trädgården till förfogande att skörda till din bukett.

Till bords med Tapas och bubbel
Medans skörden vilar och vattendrar serverar fem olika tapas, gluten- och laktosfritt finns att tillgå, tillsammans med ett akoholfritt bubbel. Till bordet samtalar vi om blomster, trädgård och annat skönt grönt. För de som vill ta en promenad i trädgården så finns det tid för detta.

Kreationer i blomsterboden
Tillsammans går vi igenom grunderna till en spiralbukett och kreerar en bukett efter några grundläggande principer. Buketten får du givetvis ta med dig hem.

Pris: 695 kr/person

Boka genom mail till ingela@greenroom.se eller via dm på sociala medier. Antalet platser per tillfälle är begränsat till 6 personer.

Inplanerade datum 2022: 3 augusti, 10 augusti, 17 augusti och 24 augusti.
🌿🌿🌿🌿🌿
#garden #gardenlife #gardendesign #trädgårdsliv #odlarglädje #odla2022 #trädgård #trädgårdstider #trädgårdsliv #klimatsmartträdgård #ingelapafrost #blomsterfältetpåfröst #körsbärsblom #snittblommor #snittblomsodling #ingelapafrost #snittblomsodlaresverige
...

13 0

Idag hittar ni mig på Norra Berget där jag står och säljer massor av överskottsplant från @blomsterfaltetpafrost

🪴Kom upp och hitta massor av spännande plant och prata trädgård, odling och annat skönt grönt!

🌿🌿🌿🌿🌿

#garden #gardenlife #gardendesign
#trädgårdsliv #odlarglädje #odla2022
#trädgård #trädgårdstider #trädgårdsliv #klimatsmartträdgård #ingelapafrost #blomsterfältetpåfröst
...

25 0
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user greenroom.se.

Fler inlägg om Samtal i trädgården

 • Fem trogna sommarblommor till vasen
  Om jag inte skulle vara blomsterbonde, utan en ordinär stadstjänsteperson med mina bästa år på närmaste myndighet, då skulle jag ändå odla sommarblommor. Blommor att plocka in till vasen är ett måste och rikedomen känns ända in i hjärtroten när man går igenom sin odling. Ni som vet, håller ni med mig? Har du en fläck över i din trädgård eller aldrig förut odlat sommarblommor? Då är det bara att hänga på nedan. Du kommer aldrig att ångra ett sått frö. Mest troligt är att du snarare kommer att glädjas och få ett ha-begär som gör att odlingen växer varje år. Blåklint Varje år har jag en egen tävling med min odling att kunna plocka blåklint till midsommar. Oj som jag fixar och donar för att dom ska ha det bra och blomma i tid. Helt i onödan ska sägas! Blåklint är en av våra mest anspråkslösa sommarblommor som inte kräver mer än att existera i vad du ger dem. Blåklint finns i flera olika färger och du kan köpa mixade fröpåsar. Jag kallsår mina blåklint och låter dom stå i växthuset tills att vädret är redo för att få fröna att gro.  Under tiden så är jag där ibland och lägger på snö för att hålla fukten. Blåklint är en av våra härdiga annueller som klarar ner till -20. Det här gör att du kan höstså dem, men detta behövs sällan då dom frösår sig villigt. Blåklint kan planteras ut 4-6 veckor för den sista frosten. Nu ska det sägas att dom behöver härdas en tid innan så att chocken inte blir total. Skördar gör du när du ser att knopparna börjar visa färg. Blåklint är en så kallad Cut&come, det vill säga att den blommar under en längre tid men längre in på säsongen så blir plantan ganska så risig. Kom ihåg att plocka rejäla buketter att torka innan säsongen är över. Ringblomma För mig så är Ringblomman starkt förknippad med min farmor! Doften, det orangea och dom sträva bladen. Allt på minner om när jag smög runt i farmors lilla täppa och nöp lite försiktigt blommorna.  Idag hittar du massor av olika underbara sorter av ringblommor. Allt från vaniljtonen i Ice princess till den mörkt orangea Indian princess. Och där i mellan så finns det flera sorter att botanisera bland. Jag har blivit förtjust i en sort som heter coffee&cream. En vaniljfärgad med stråk av burgundy. Ringblomman är en fantastisk trotjänare över säsongen och blommar så länge som du skördar.  Är du duktig att skörda långt ner på plantan belönas du med långa stjälkar.  Skördar du när blomman är till hälften utslagen så kan du räkna med att den står sig 6-7 dagar i vasen. Frösådd av ringblommor är kanske i det onödigaste laget då den kan direktsås så snart som jorden reder sig och på ca 60 dagar har du blommor. Testa även ringblomma i sallader eller koka din egna ringblomssalva. Lejongap Ujuj, börjar man en gång odla Lejongap så måste man fortsätta. Visst det finns en del omständliga moment med att dra upp Lejongap, men det är inte värre än att det finns lösningar på det också. De sorter som jag fördrar är  Potomac-serien och Madam Buttefly. Dessa båda serier finns i en uppsjö av olika färgställningar från den skiraste rosa till djup röda, nästan burgundy i färgen. Potomac har slutna blommor medans Mdm Butterfly är mer öppna. Dessa båda serier får ansenlig längd på stjälken och du kan räkna med att den blommar igen och igen. Senare på säsongen så blir stjälkarna kortare. Fröna är så gott som osynliga, vilket gör att jag bredsår mina Lejongap. För att sedan prickla ut dem i pluggbrätten när de har grott. Lite mer tidsödande, men jag har mer tålmod med att prickla snarare än att pricka ett osynligt frö i varje plugg. Lejongap tar ca 120 dagar på sig från frö till skörd så det gäller att börja i tid. Även Lejongap är en härdig annuell och kan planteras ut 4-6 veckor innan sista frosten. Så klart efter avhärdning. Plantorna kan även toppas om du vill ha ännu längre stjälkar men det kan fördröja blomningen något. Skörda gör du när de första blommorna börja slå ut och den står sig mer än gärna 10 dagar i vasen. Ge den lite socker i vasen så håller sig färgen bättre. Luktärter Vecka 12 är min luktärtsvecka! Då tillverkar jag papperskrukor på löpande band och sedan är det frösådd för glatta livet. Här duttas det inte med så jord utan jag kör planteringsjord rakt av. Varje kruka stoppar jag i en platspåse och sedan får dom stå i rumsvärme tills de har grott. När dom väl har kommit upp ca 10 cm så åker dom obarmhärtigt ut, första dagarna så får dom komma in på nätterna så att det blir en avhärdning. Men sedan får dom stå ute så länge som jag ser att temperaturen inte kryper under -4 grader. Toppa kan du också göra för att få riktigt knubbiga plantor. Om du toppar dom så sätt ner sticklingarna i jorden så har du dubbelt så många. Luktärter är de tacksammast att blomma så länge du skördar. Kan tillstå att ju längre in på säsongen så blir jag lite lat och klipper längre rankor. Sorter som finns att välja mellan är oändliga och det är bara tycke och smak som styr. Dock finns alltid pålitliga Mammoth, en långstjälkad och storblommig luktärt med en mix av olika färger. Något som är viktigt att komma ihåg är att luktärter är hungriga så se till att näringsvattna regelbundet. Nässelvatten, lakvatten, guldvatten, hönsvatten… ja luktärterna tar tacksamt emot och du väljer. Skörda när knopparna visar färg. Räkna inte med mer än 4 dagars vasliv, men underbart är kort. Håll vasen långt bort från frukt eftersom luktärter är känsliga för etylen som kommer med frukt. Solrosor Nu tänker jag inte de där 2-3 meter höga med talriksstora blommor. Nej nej, nu kan man i handeln hitta mängder av urtjusiga solrosor som är lika enkla att odla som dom där största man tävlar med. Du hittar även sorter som ger flera stjälkar på varje planta,  i en mängd olika färger och lämpliga för snitt. En serie som ligger mig varm om hjärtat är Pro Cut som du kan hitta i vaniljvitt till mörk burgundy. Jag försår flera omgångar under säsongen och vid varje plantering sätter jag även ett frö bredvid. Bädden för solrosor ser jag till att den hamnar i soligaste läget och gärna utom vinden. Ibland kan dom behöva stöd. Kom ihåg att inte påbörja dina frösådder för tidigt på året. Tänk på att en planta behöver mycket ljus och det är först runt den 20 mars som vi har dagsljus i mer än 12 timmar per dygn. Så anpassa dina sådder efter dina förutsättningar. Garanterat kommer du att kunna njuta på många sätt och utöver detta så bidrar du även till vår biologiska mångfald, mat till alla våra insekter och ditt bidrag till att minska klimatpåverkan genom kolinlagring.  Vad tror du, kan dessa fem platsa hos dig? Gilla och kommenterar. Förresten… jag glömde, jag är ju den där tjejen på myndigheten också. Allt går, bara man vill!
 • “Det är krångligt att sälja blommor…”
  Slutorden från Sara Bäckmos inlägg på Youtube nyligen är tankeväckande, eller ja kanske inte. För mig så är det livsnerven med att bara blomsterbonde och företagare, jag älskar att det är krångligt. I en grön bransch som återigen är just grön och en aningens naiv så finns det ändå en framtidstro. Och som jag älskar min egen naivitet och blåögdhet… jag värnar om den. För det är det som gör att jag vågar kliva fram, prova mig fram och uppleva det som funkar… och kanske det som inte funkar. Om jag inte var naiv, så skulle den krassa verkligheten just krascha ens den första tanken. Precis som Sara berättar så har det funnits en storhetstid bland handelsträdgårdar och det fanns en omsättning för det som producerats. Någonstans på resan så tappades värdet av en frilandsodlad och närodlad blåklint bort. Vad hände med blåklinten efter midsommar? Som i många branscher så görs det förflyttningar till att kunna producera mer, billigare och effektivare för att möta en tänkt efterfrågan. Men som alltid så kommer besparingen eller det lägre priset till en kostnad någon annan stans. Ska jag vara helt ärlig så blir jag provocerad av inlägget, men det är bra! Då får jag chans att spetsa mina argument och jag blir säkrare på vad jag tror. I provokationen så kommer även en utmaning att vässa tänket. Och det är precis det jag tänker ta mig an, jag gillar krångligt! Men först… Sara, att sätta sig i sätet med en tanke på att “jag vet bättre” skapar inte ett mervärde för någon. Det är inte alla förunnade att kunna förvärva en tradition och ett företags samlade historia, så många anrika företag finns inte att köpa. Vårt samhälle behöver ett ständigt inflöde av nya företagare, men det ska vara helt ok att misslyckas som företagare också. Här är vi dåliga på att ge oss den möjligheten. Det kan ibland vara en rik erfarenhet att faktiskt haft ett antal konkurser bakom sig, tänk om det till och med ska vara ok med att misslyckas? Jag är högst övertygad om att vi behöver se annorlunda på en konkurs, att det kanske är en merit att ha den erfarenheten. Så klart ska ett misslyckande komma med en lärdom! Själv har jag haft misslyckanden i mitt liv som företagare, en resa som jag påbörjade redan 2001! Att driva ett företag som har långa anor är beundransvärt. Det som man ändå ska komma ihåg, är att i ett 70 årigt företagande så har det funnits en “dag 1”. Jag ser 7 maj 2022 som min första dag på ett anrikt företag i den gröna branschen. Jo, ambitionen ligger där! Man kommer liksom inte undan det där med början på något, det måste alltid finnas en början! Att odla blommor är utmanande och jag brukar säga till de som är intresserade med att slå fast att odla blommor är en “tekniksport” som kräver en vass taktisk tanke från det första fröet ända fram till blomsterkvasten som ställs på bordet. Därför är min säsong lika lång som hela året, just nu i november till januari så odlar jag på pappret. Varje litet frö till en slutlig stjälk odlas på pappret för att få fram rätt logistik, rätt kvalitet fram till ett effektivt odlande. Därtill så är det nu som jag sätter tanken på vem som är kunden och för att kunna matcha skörden till just denna tänkta kund. Jag, liksom många andra företagare, vill ha en stadig intäkt som räcker hela mitt år. Min barndom började på en bondgård där väder och vind är den viktigaste faktorn som hjälper eller stjälper året på gården. Vidare har jag också haft förmånen att ha yrkesfiskare i min familj och av egen erfarenhet så vet jag att de åren som det var mindre fisk så blev det mindre julklappar. Jag vet också att näringar där man lever på “väder&vind” kräver det att säkra en stadig, men säsongsbetonad, inkomst över tid. Här behöver tiden vara beräknad över många år, därför behöver de berömda ladorna bestå av besparingar för att klara åren när det är mer “väder&vind” än man räknat med. Saras alla erfarenheter från sin snittblomsodling är så gott som identiska med mina egna. Både när det kommer till att få omsättning på produkten till att förstå hur intäkten ska se ut med snittblomman i fokus. Min reflektion till branschen, och Saras inställning att vi inte kommer att kunna förflytta kundens köpbeteenden, är mer positiv. Jag vill tro att vi börjar mer och mer ifrågasätta det som vi ställer på matbordet och att detta också kommer att gälla de blomster vi i Sverige köper. Men det är klart att branschen ogärna berättar om alla de bekämpningsmedel som är tillåtna att använda i det producerande landet, eller att en snittros kräver 7 liter vatten i ett land där ett barn kanske får dricka än mindre än rosen. Så klart jag är motiverad att göra det mindre krångligt att sätta en vacker bukett på bordet som är härodlad med omtanke till vår världen. Från jorden till de vackra borden! Vill du också se Sara Bäckmos inlägg: https://www.youtube.com/watch?v=2udwo1Du_zA
 • Guidad tur – Blomsterfältet
  Vi promenerar genom odlingarna och pratar om jord, odlingstekniker och val av blomster. Dessutom får du mina tips för skörd av blomster och hur man får ett långt vasliv för sina blomster. Vi avslutar turen i vår blomsterbod där du får möjlighet att binda din egna bukett. Jag går kort igenom det grundläggande i sprialteknik och val av blomster för att sätta ihop en vacker och harmonisk bukett som står sig länge i vasen. Buketten betalar du enligt prislista. Pris: 95 kr/person Boka genom mail till ingela@greenroom.se eller via dm på sociala medier.
 • Morgon på blomsterfältet
  Vi välkomnar er nu in till oss och vår blomsterodling. Njut av en en tidig morgon i en stilla promenad med kaffe i handen och blomstersaxen i den andra. Välkommen till blomsterfältet – program 7.30 – Från jorden till de vackra bordenMed en kopp kaffe promenerar vi i odlingarna och pratar om jord, odlingstekniker och val av blomster. Dessutom går vi igenom skörd av blomster för ett långt vasliv samt grunderna till en vacker bukett. Därefter står odlingarna och trädgården till förfogande att skörda till din bukett. 8.30 – Till bords med frukostMedans skörden vilar och drar vatten serveras en mindre frukostbuffé. Ägg, smörgås, jos och kaffe/te. Frukosten kan fås gluten- och laktosfri. Till bordet samtalar vi om blomster, trädgård och annat skönt grönt. För de som vill ta en promenad i trädgården så finns det tid för detta. 9.30 – Kreationer i blomsterbodenTillsammans går vi igenom grunderna till en spiralbukett och kreerar en bukett efter några grundläggande principer. Buketten får du givetvis ta med dig hem. Pris: 795 kr/person (2024 år pris) Boka genom mail till ingela@greenroom.se eller via dm på sociala medier. Antalet platser per tillfälle är begränsat till 6 personer. Inplanerade datum 2024: 21 juli, 8 juli, 4 augusti, 11 augusti, 18 augusti, 25 augusti. Meddela eventuella allergier på förhand. Eventet är väderberoende så kan det bli ändringar och där vi kan boka om till andra datum. Vill du boka ett eget tillfälle för 6 personer så går detta bra. Priset för en hel grupp är 3 450 kr. Kontakta ingela@ingelagreenroom.se eller via dm på sociala medier. Vid större grupper behöver vi planera upplägget så att det passar er och gruppen. Det här gör vi bäst via personlig kontakt så slå mig en signal, här hittar du kontaktuppgifter.
 • Guidad tur på Fröst Trädgård
  Vi välkomnar er nu in till oss och vår trädgård Välkommen till Fröst Trädgård Vill du uppleva vår trädgård tillsammans med mig, Ingela? Varför inte boka en guidad tur genom trädgården. Vi går igenom de olika rummen där jag berättar kort om bakgrunden till trädgårdsrummet, växtval, utmaningar under resan och inte minst vad som planeras här näst. Jag berättar också det som jag personligen anser är viktigt, mina fem måsten, när det kommer till att skapa just vår trädgård. Jag vill också gärna höra om era egna trädgårdsambitioner och vad ni kan hämta för inspiration från Fröst trädgård. Pris: 95 kr/person Turen tar ca 40-60 minuter baserat på era frågor och nyfikenhet. Boka genom mail till ingela@greenroom.se eller via dm på sociala medier. Vill du boka ett eget tillfälle för för en större grupp så går detta bra. Kontakta ingela@ingelagreenroom.se

Ps… Våra inlägg är inte sponsrade och eventuella länkar till köpsidor är våra egna inköp. Här kan du läsa mer om oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...