Hemma på Fröst,  Matrummet

Matrummet i fokus… Up-cycle, nytt eller återbruk!

Vårt matrum har kommit att spela andra-fiolen sedan vi gjorde vår tillbyggnad i form av vinterträdgård. Vi gillar lite väl mycket att äta våra middagar där, till den milda grad att vi knappt aldrig sitter vårt matrum. Men med lite åtgärder så kan säkert mysfaktorn höjas och vi kan fördela våra gracer i huset!

Eftersom vi (eller snarare J, the-grumpy-chief) har beställt en ny flashig spis på 90 cm bredd så kommer vi att behöva hitta annan förvaring i vårt kök så varför inte se till att vi får till någon typ av en förvaring som inte skäms för sig! Ni ser en hel vägg till förfogande.

En idé jag har är att faktiskt nyttja alla de fönster som står och skräpar i vårt garage., sedan 20 år ska tilläggas. Det här med up-cycle är helt i tiden och jag har gjort ett sådant hack tidigare i år i att omvandla en obrukbar sekretär till en variant som funkar för ett modernare arbetsliv. Så vad tror vi om en sådan här lösning?

Men som att alla projekt är väl genomförda i tanken så kan det vara som så att utförandet inte matchar visionen och att en säkrare väg är att titta på vad marknaden kan erbjuda.

Så mm vi går vägen fram och köpa ett nytillverkat vitrinskåp så har vi lite att välja mellan. Dessa skulle säkert sitta som en smäck i matrummet. Ska vi välja skåp ner till med vitrindörrar upp till – Här? Eller ett helt mörkgrått skåp – Här? Eller kanske en annan grå färg – Här? Eller skulle man kanske vilja ha en vit bakgrund – Här? Kan ju även välja ett helt vitt – Här!

Sedan kan man ju inte undvika att vilja ropa hem ett ett sådant här skåp. Dock osäker på ett trä-rent skåp, men stilen är klart godkänt. Att man sedan känner sig som en vinnare varje gång man ropat hem något är helt klart en bonus. Jaktinstinkten är kittlande, processen är enerverande och om man inte vinner budgivningen så är förlusten total! Bäst att hänga på Auctionnet!

Så nu blir det till att plocka fram pro-&con’s listan och bara bestämma sig!

Up-cycle, nytt eller återbruk?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...