Recensioner,  TV, Surf & Radio

Grönskar digital trädgården eller vinner trädgård i pappersform

Jag har i många år haft ett trick när det kommer att hushålla med att handla tidningar och magasin. Jodå, jag köper… men jag läser också mycket! Jag sparar och sorterar därför alla tidningar i säsong; vinter, vår, sommar, höst och jul! Sedan är det bara att plocka fram och byta ut efter säsong. Tricket är att många gånger glömmer, i alla fall jag, från ett år. Alltså en hel hög med “olästa” tidningar!

Sparade tidningar. tidningar magasin sparar

Nu har jag inte någon statistik eller forskning bakom mina påståenden. Men jag gissar att fler och fler väljer att läsa digitala tidningar till förmån till den tryckta. Även mig själv inkluderat. Allt till tjänst för våra vanor att konsumera streaming-produkter!

Läsvanorna på Fröst

Jag vet inte hur det är med er, men så här ser mina vanor ut! En papperstidning tummas och bläddras det i. Jag lägger mer tid att titta på detaljer och läsa hela texten. Lägg till att jag gärna sparar tidningar från år till år, men låter dem ligga framme som ett “statement”. Här bor det en läsande kvinna!

Här bor det en läsande kvinna. tidningar magasin sparar

De digitala versionerna läser jag också, alltså lycka att ha massor av tidningar att välja bland. M E N jag märker, till pappersversionens motsats, att jag skummar och har lätt för att “swipa” fort fram bland sidorna. Det är mindre som fastnar, inspirerar och som ger det där lyckan när något riktigt är bra. Då man bara fastnar för att läsa och studera artikelns bilder i detalj. Det är som om pekfingret bara har en takt, att ständigt fladdra i nytt på skärmen. Något som jag tycker är bra är att det är lätt att ta en skärmbild för att spara en bild till mina digitala moodboards på Pinterest.

Kontentan är att jag i den digitala världen, visst läser en massa digitala tidningar, men föredrar sociala medier och bloggar. Med den rannsakan av mig själv, är resultatet att jag numera signat upp för ett antal nya prenumerationer av ett antal tidningar O C H digitala tidningskällor.

Så hur ser era läsvanor ut?

Readly

En digital prenumerationstjänst för ett stort antal tidningar från många delar av världen. Vilket är riktigt kul för då kan man hållas sig uppdaterad på vad som händer bland de nordiska och engelska trädgårdarna. Bland de svenska tidningarna så fattas de från Bonniers förlag. Men är man ute efter de internationella så fattas inget.

Inte så tummad tidning. tidningar magasin sparar

Läsaren är ok i användbarhet, men kan i mellan varven hänga sig vilket gör att det bara är till att stänga ner fönstret och ladda om på nytt. Jag läser med min laptop som kan vikas upp till en läsplatta vilket gör att jag inte har en app utan webbläsaren.

Kostnad: 99 kr/månad eller 1188 kr/år. Länk hittar du här

Mina topp-3 favoriter
  • Gardens Illustrated
  • Rum & Ute
  • House&Gardens

Arcy

Om man nu som jag saknar tidningar som Allt om Trädgård och Lantliv och bara vill läsa digitalt så behöver man även streama Bonniers tjänst Arcy. Här hittar du alla tidningar publicerade av Bonniers förlag.

Kostnad: 89 kr/månad eller 1068 kr/år. Länk hittar du här

Mina top3-favoriter
  • Lantliv
  • Allt om trädgård
  • Sköna hem

PressReader

Den internationella tjänsten innehåller över 7000 tidningar och magasin. För oss trädgårds- och inredningstokiga så är innehållet inte det bredaste, men vill man läsa sin lokala dagstidning så är detta stället att hänga på. Om du föredrar internationella magasin så finns en hel uppsjö av engelska och amerikanska att välja för oss med trädgård i fokus.

Kostnad: 349 kr/månad eller 4188 kr/år. Länk hittar du här

Mina topp-3 favoriter

Om man åker SJ så kan man passa på och läsa lite mer udda magasin.

  • Country Living
  • Outdoor Living
  • Garden news

Ps… Våra inlägg är inte sponsrade, alltså eventuella länkar till köpsidor är våra egna inköp. Här kan du läsa mer om oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...