Odla,  Trädgård Onödan

Vissa år kommer julen igen redan i januari

Jag springer aldrig ut och kollar posten längre. Numera kommer ju till och med räkningar i en miljon digitala former i lika många digitala lådor. Men idag gör jag det. Jag har på känn att kanske kommer det att ligga något där som inte går att digitalisera.

Sådden på plats. chili plantor odla
5 sorter var inte ett antal som passade med min självdisciplin


Jag lärde känna Camilla på Instagram för att jag älskar folk som mal sin chili i kaffekvarn, trycker egna kryddburksetiketter och odlar minst 50 olika sorters chili bara på lust, för vem kan rimligen göra av med så mycket? Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick köpa några fröer av just henne för nästa års sådd. För hur mycket roligare skulle det inte vara att plantera något som en så skön person odlat fram? Camilla svarade att hon tyvärr inte hade någon fröförsäljning, men om jag ville kunde jag få några! Jag förklarade att jag max kan husera och konsumera 5 plantor chili och vi kom fram till att Hot Lemon måste man alltid ha, så jag skulle få 4 till.

Allt blir lite bättre med design

Därför springer jag ut och kollar posten. Och idag hittar jag en chili-skatt. Det är Aji Omnicolor som är en färgsprakande chilipalett, Scarlett som är en variegerad form och beskrivs som ‘one of the most beautiful chilis…, it’s truly magnificent to behold as it grows’, Tangerine dream som är en lite mildare och uppväxande variant (bara namnat får mig att tänka på exotiska nordafrikanska nätter fast Tangerine väl egentligen är en citrusfrukt) och Espelette från Baskien som lär vara en av de allra godaste chilisorterna. Och som om inte detta vore nog kommer fröerna i egendesignade påsar. I should have known.

Designade fröpåsar. chili plantor odla
Camilla designar både sina egna kryddburksetiketter och fröpåsar


Nu ligger fröerna nedbäddade och väntar på varmare tider medan jag går omkring och myser över Internets förträfflighet, det fantastiska i gemensamma intressen och den stora växtkraften som, på flera sätt, bor i väldigt små fröer.

Hur det gick med max 5 sorter? Åt pepparn :)! Som vanligt. Med ett under av självdisciplin har jag lyckats hålla mig till 12 spännande sorter, som nu ligger på groning. Till våren kommer jag att behöva adoptera grannens tomt. Men det har jag inte informerat dem om än.

Bildkälla: @asachristiander-se

Ps… Våra inlägg är inte sponsrade, alltså eventuella länkar till köpsidor är våra egna inköp. Här kan du läsa mer om oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...