Recensioner,  TV, Surf & Radio

Fyrkantiga ögon längtar efter böljande rabatter!

Det är bara november och längtan är redan stor efter våren och ut till trädgården. Det finns ett antal substitut som kan tas till, vilket jag också gör i stora doser. Men utbudet är inte väl inte det största. Jag pratar om schysst trädgårds-tv för en stunds fridfullt insupande av trädgård i kubik!

Här kommer ett utbud från kanalerna. Observera att jag tar inte något som helst ansvar för prioriteringen, men det kan ha något med att favorisera! Men vem är jag att döma…

SVTPlay: Hagen min

I Norges motsvarighet till Trädgårdstider följer vi med Heidi Sivertzen-Oksmo till olika norska trädgårdar. Missa INTE avsnitt “Estetikern”, en fröjd i avsnittets varje minut!

Kolla in på SVT Play här

SVT Play: Fantastiska trådgårdar

Om ni inte stör er på vårt grannlands härliga danska så kan jag verkligen säga att spana in den här serien. Och det första avsnittet “Den unika trädgården” går bara inte att missa. Peter Wibroe ingår numera i mitt stalker-stall.

Kolla in på SVT Play här

TV4Play: Karl Fredrik på Österlen

Har man förkärlek till människor som är lite yviga och egna så kan man kolla in Karl Fredriks serie ett antal gånger. Då blir man glad igen och snurrar ut i trädgården för att hitta nått att skapa med! Jag kanske inte nu då… han som även ger ICAs bukett ett värdigt liv!

TV4Play hittar ni här

SVTPlay: Trädgårdstider

Att prata trädgårdstv utan att nämna Trädgårdstider vore ett tjänstefel! Har du inte följt med i tablå-tvn så kan det vara som så att du inte helt fullt är en trädgårdsnörd. Eller så är du bara upptagen … i trädgården. Då är detta en perfekt maraton-pass i säsong!

SVTPlay hittar du här

SR: Odla med P1

Ska villigt erkänna… jag glömmer att lyssna på radio! Och jag skäms, skäms för att jag ständigt missar en klassiker som Odla med P1.

Jag kommer att ta igen misstaget genast i helgen….

SR och avsnitten hittar du här

Youtube: Karolina på länsmansgården

Ja, nu var det där med att måste surfa och klicka… men om man nu har ork till det så spana in Karolinas start av Youtube-kanal. Väl värt att vandra runt med henne i hennes vackra krukträdgårdar, lyssna in hennes tips och inte minst fantastik miljö.

Hennes kanal hittar du här

Nu finns det fler program ska det tilläggas. Jag har alltid gillat programmen med Monty Don, särskilt när ha besöker Trädgårdar med behov av växtstöd. Hans senaste serie om Paradisträdgårdar är på gränsen att bli lite för filosofiska men jag blundar och lyssnar. Monty har en förmåga att med sin röst vagga in vem som helst i ett skönt vajande gräs med några försiktiga blommor som svävar i skyn! Du hittar hans serie på SVTPlay här

Slutligen om desperationen är stor så varför inte slö-titta på Den stora blomsterkampen på Netflix. För oss som gärna gräver en grop åt oss själva så finns inte så mycket att hämta, men för färg och form i stora format så kan jag lova att man inte blir besviken. Du hittar serien på Netflix här.

Har ni fler förslag eller förslag på annan botemedel på längtan… kommentera gärna!

Ps… Mina inlägg är inte sponsrade och länkar till köpsidor är mina egna inköp, därför att jag inte har ambitionen att produktplacera . Här kan du läsa mer om mig.

2 Comments

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...