Kåserier

En lovsång till min planteringsspade

Mina spadar ligger utspridda, står i landen eller bara puts väck! När det sedan ska dras igång ett projekt som nödvändigtvis kräver en spade ser man inte skymten av dem.

Måsten i trädgården. Spade Projekt i landen

Hur många jag har? Så många jag behöver, men tydligen behöver jag fler! Lite som hur långt är ett snöre. I min spadhög så finns det många varianter. Den jag föredrar mest är smal, av plast och aldrig på sin plats. Vad tror ni skulle man kunna sätta senil-snöre på dem? Ja, det vore en idé. Troligen blir det lite bekymmersamt att ständigt ha en jordig spade hängandes runt halsen. Jord i spenaten är ju alldeles korrekt men jordig frukostmacka blir sällan bra.

Här kommer en dikt om min planteringsspade, eller snarare från min planteringsspade!

Det är mörkt och masken blev halv.
Det var ju inte meningen
Men hon där ovan, hon var så ivrig
så att jag nästan bröt nacken
Det är ingen lek att vara en spade på Fröst

Att kompostera en spade

Jag vet att planteringsspaden inte gör någon nytta i komposten alltså försöker jag ändå gång på gång. De med träskaft fungerar nästan, men de i plast tävlar med avokadoskalen i att dyka upp igen. Okomposterat! Jag hörde en gång om en kvinna som komposterar sina tuppar… med framgång! Så är det värt att försöka igen? Nä, jag antar att ni har rätt! Läser ni så här långt så har ni nog genomskådat mig för länge sedan. Jag har knappast koll på mina spadar, eller sekatörer, eller verktygen generellt. Frågan om hon ens har koll på läget, tänker ni?

Jo då i mellan varven dyker spaden upp precis i rättan stund. Ja nedan ser ni hur mina planteringsspadar dyker upp! Jo i landet.

Grönsakslandet 2020. Spade Projekt i landen

För övrigt så kan jag säga att i år producerade grönsaksland över vår vildaste fantasi.

Att välja sin spade

Så vad väljer ni om ni är kräsna? De billiga i plast som man alltid kan förlägga utan dåligt samvete? Eller ska det vara snyggt och gediget med träskaft och mätsticka för några fler kronor , alltså sådana som man borde vara mer rädd om? Eller är du den där som går på nymodigheter? Ja, en rosa spade kan väl knappast komma bort, eller?

Spadar för alla tycken

Planteringsspade Nyby, svart 34,90 kr. Granngården här
Planteringsspade, handgjord 153 kr. Wexthuset här
Handdigger, rosa 129 kr. Wexthuset här

Ps… Våra inlägg är inte sponsrade och eventuella länkar till köpsidor är våra egna inköp. Här kan du läsa mer om oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...