• Fröst Trädgårdar,  Streetgarden

    Trädgårdens rum: Streetgarden

    Under årens lopp har denna del av trädgården förändrats en hel del. Året 2000 var ytan enbart en gräsmatta, men redan då hängalmen som ett blickfång. Den första genomgående ändringen var 2004 efter ett besök i visningsträdgården Pilgården i Sundsvall (utsågs till Årets trädgård 2006). Jag åkte raka vägen hem, satte spaden i backen i just delen mot gatan som vi idag kallar för Streetgarden. Jag drömde även stora drömmar om ett grön staket med vita toppar, och en grind, vilket också  blev förverkligat. Staketet fick senare ge vika under av snö och plogbilar och jag lärde mig en läxa om det här med förutsättningar. Nästa stora förändring är i…

  • Kåserier

    Ringblommorna på farmors gata

    Flickan sitter i sin farmors kök och klipper klippdockor. Tapeten bakom är lite så där plastig med kaffepannor och små blombuketter. På väggen sitter en sådan där hylla som en triangel där farmor har alla sina mortlar. Farmor samlar på mortlar. Stora och små, i alla former. Farmor står vid diskbänken och tvättar en påse som hon sedan med omsorg hänger upp på en konservöppnare, Röda Klar ni vet design Bernadotte. På diskbänken står en skål med blåbär för det är söndag och till dagens efterrätt serveras det blåbär, socker och mjölk. Vi ska äta söndagsmiddag i stora salen, kalvstek och gelé. Och sedan blåbären. På radion är det melodiradio.…

  • Böcker,  Recensioner

    Paul, underbara grönsakerna och den omedvetna ändringen

    Uppvuxen på kött och potatis, några fler som känner igen sig? Kalvstek, höna i curry eller levergryta. Länge var det kalven, hönan eller grisen som var liksom huvudnumret. Allt annat var tillbehör! Recension av Paul Svenssons senaste bibel Grönsaker A-Ö, ger mer smak. Men vad hände egentligen?Betyg på Fröst +++++ En dag så var det inte längre steken som dominerade. Samtalen om middagen började mer och mer med kålrot, palsternacka eller grönkålen. Kan inte säga exakt tidpunkt när förändringen begav sig men helt klart, den tidigare förhatliga grönsaken har numera första tjing på middagen i vårt hushåll. Och vi blancherar, stuvar, friterar, rostar allt vi kommer över. Tiden i affären…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer...